Гоблени за шиене

В тази категория има 1983 продукта.

Показани са 1-24 от общо 1983 артикул(а)

Какво са "гоблени за шиене" или само "гоблени" ? 

Това е форма на изкуство, исторически свързана с тъкането, но вместо да се тъче,  се шие върху платно с игла, бод по бод, което може да отнеме от 3 часа до една година, в зависимост от размера, сложността на модела, размера на бода, на иглата, броя на конците и тяхната дебелина, както и общия брой използвани цветове.

Видове гоблени за шиене

Има няколко основни вида гоблени според техниката на работа: гоблени за шиене и диамантени гоблени, като от своя страна гоблените за шиене се делят на гоблени със схема (класическите гоблени), щампирани гоблени, гоблени с панделки и гоблени с бисери. Видовете гоблени се увеличават постоянно и именно заради това се налага да се прави доуточнение, но под "гоблени" се има предвид "гоблени за шиене".

Модерният гоблен е ръчно изработен чрез техника за бродерия и изисква прецизна ръка, широка цветова палитра (може би от 20 до 90 цвята). Той има сложни шарки и много прецизен бод. Резултатата е смайващ и отдалеч трудно се различава от маслена картина.  И може би затова голяма част от гоблените са реплики на добре познати шедьоври.

Класическият стил на гоблена ще придаде елегантност на дома ви, а можете да се обърнете и към оригинален, съвременен дизайн.

Какъвто и стил да изберете, гоблените са непреходно творение на изкуството, което ще радва поколенията и ще предава страстта към цветовата хармония и красотата на човека, който ги е ушил. Ето защо ги наричам "изкуство за вечността".

Как се шие гоблен ?

Начините и техниките за изработка на различните видове бодове, подготовката на плата, необходимите материали и още много друга полезна информация ( с препратки и към видеа),  можете да откриете в статията, която подготвихме по темата.

Как да си изберем гоблен ? Кои гоблени са подходящи за различните стаи ?

За хола са подходящи гоблени, които изобразяват динамични събития. В хола се срещаме със семейството и гостите си, комуникираме, създавме приятелства. Именно такава положителна трябва да е енергията, която носят гоблените в това помещение. 

Спалнята, напротив, е място за почивка, така че е гоблените трябва да се изберат с по-спокойни мотиви, например, гоблени с пейзажи или гоблени с цветя. Изображения на двойки предмети, щастливи двойки – всичко това е подходящо. Не са подходящи  изображенията на отделни хора, както и всички мотиви на морска и водна тематика.

Кухнята и трапезарията са стаите , в които се събират семейството и гостите, и реално хола се явява естествено продължение на това помещение, но в кухнята също така се готви и яде, пие се чай и кафе и обстановката е ведра. Ето защо е много важно да се създаде среда, която създава хубаво настроение и апетит. Тук отлично прилягат гоблените със сочни зеленчуци и плодове, цветя, друга растителност и „огнените“ нюанси.

В офиса или близо до бюрото / на работното място важат други правила. Никога не окачвайте гоблени с водни пейзажи зад гърба си, особено водопад. Водата в нейната положителна проява представлява стабилност и надеждност, а в отрицателна – нестабилност и несигурна ситуация - това далеч търсеното усещане за Вашите партньоти и клиенти. Зад гърба е най-добре да поставите гоблени с планини или масивни предмети. Също така в офиса или на работното място, можете да закачите гоблени с изображения на хора, икони със светци и закрилници.

За коридора са подходящи красиви пейзажи, които ще повдигнат настроението веднага щом вие или гостите ви пресекат прага на къщата.

Всички тези съвети за избор на гоблен са орентировъчни и са почдинени на общите норми. Избора на гоблен е строго индивудуален за всеки човек и е подчинен най-вече на вътрешната му енергия и усещания, така че ако някой модел Ви грабне вниманието - не го мислете много - ПОРЪЧАЙТЕ СИ ГО ОЩЕ СЕГА ! 

Изберете си гоблен от гамата класически гоблени за шиене с конци DMC, конци Ариадна или конци, осигурени от производителя на гоблена и с доставка между 4 и 10 работни дни след потвърждение на поръчката по телефона.

При нас ще откриете голяма колекция гоблени със схема с бод 1:1 или бод 1:4.

Разполагаме също и с огромен избор от щампирани гоблени.

В случай, че имате нужда бързо да намерите подарък, разгледайте категорията със сребърни икони и картини за стена, както и всички пана за стена и сребърни картини