Картини и Пана за стена

Огромно разнообразие от картини с цветя, с пейзажи, много рози и още стотици невероятни картини с превъзходно качество на изработка и на Супер Цени. Тези картини за стена можете да разгледате и като модулни картини или картини за стена на части.

Картината - акцентът на вашия дом!

Всеизвестен факт е, че нищо не е в състояние да оживи, допълни и придаде повече настроение на една стая, отколкото една картина.

Изборът на картина, независимо дали е на канава или PVC плоскост, трябва да се направи след малко проучване и след като сте избрали стила, преобладаващите цветове и размера. Само тогава една картина за хол или за спалня ще бъде в хармония с останалите предмети и мебели в стаята. В нашия магазин ще намерите модерни картини на ниски цени и независимо от размера, от който се нуждаете, те ще се впишат идеално в атмосферата на стаята.

В нашия магазин за картини:

  • Всяка една от тези интересни картини за стена може да бъде изработена с канава и подрамка или пък с основа от PVC и е прекрасна декорация за стена, която да допълни дома ви.
  • Богат избор и ръчна изработка с много внимание и любов - това ни отличава и кара да се гордеем с нашите картини.
  • Всеки наша картина с канава е с основа  клинова подрамка от най-високо качество, като това позволява с помощта на клиновете да се изпъне максимално платното и да не се допуснат каквито и да били комромиси с качеството.
  • Паната ни с основа от PVC имат добавен и слой ламинат, който служи като допълнителна бариера против надраскване и още веднъж защитава от избеляване.

Защо да си купим арт картини за стена ?

Защото това е класическият вариант за това интериора да добие завършен  вид - в наши времена тя се заменя с репродукция или принтирано копие. Тези евтини картини за стена внасят много цвят, красота и настроение във всеки дом. Присъствието на големи картини за стена и у дома се смята за изискан вкус.  

Специалната атмосфера в дома се създава от декоративните предмети. Те поставят личния отпечатък на собственика върху интериора и ако са подбрани с добър вкус, може да се постигне сензационен ефект, оценен от всеки гост, който прекрачи прага. В това отношение съвременните, луксозни картини могат да придадат красота на интериора, дори и да не са дело на известен ренесансов художник. Подобряването на цялостната визия е от голямо значение, затова нашият магазин се стреми да предложи на клиентите си красота, елегантност, изтънченост и изискан стил чрез картините за хол, спалня или кухня, които ще откриете при нас. Разнообразието от дизайни, ниските цени, модерният, винтидж или футуристичен стил, който притежават, високото качество на материалите, от които са изработени, и тяхната дълготрайност са само част от предимствата на продуктите, които ще намерите в IvDecor.

Каква картина да изберем - с канава и подрамка или с основа oт PVC ?

Това е въпрос на личен избор, но принципно ако стила на обзавеждане на мястото е класически, по-подходяща е картината с дървена подрамка, а ако е модерен - тази с основа PVC. Другото важно нещо, което трябва да имате предвид е начина на монтаж - картините с основа PVC са със щадящ стените монтаж чрез двойно лепящи лепенки (подложки), докато тези с дървена, клинова подрамка са със стандартния монтаж със забиване на пирон/винт 

Коя стена е подходяща за окачване на картина ?

Преди да си изберете картина за всекидневна, спалня или антре е нужно да имате идея къде и как ще я поставите, каква големина да изберете, да се съобразите с мебелите, стила и цвета. Първото нещо за което трябва да помислите са стените, не на всяка стена ще стои добре картина. Идеалното място е гладка, боядисана със светъл цвят стена, но във всеки случай избягвайте еднакъв или близък до фона на картината

Какви са основните правила за окачване на картина ? 

Правилото е картината да бъде винаги на нивото на очите – на около 1,5 м. от пода. Не е необходимо  да слагате шедьоври по всички стени - внимавайте да не залитнете в тази посока. Достатъчни са и няколко малки картини за стена на две-три места. Ако интериора позволява, картините може да се поставят и върху рафтове или шкаф. 

Важен аспект при избора на картина е нейният размер. В зависимост от желаното позициониране, тя трябва да пасне идеално. Затова при нас всяка картина се предлага в четири размера:

Препоръчва се също така да не избираме повече от три големи картини в една стая, в противен случай рискуваме да претрупаме излишно пространството.

Осветлението също играе важна роля, когато искаме да подчертаем дадена картина. Препоръчително е да избягвате да поставяте картина пред източник на светлина, тъй като светлината ще повлияе на начина, по който картината може да бъде възприета.

Всяка стая без картини се счита за скучна, без определен стил и без индивидуалност. Изберете картини, които ви представят, които изпълват дома ви с позитивизъм и радост и които допълват стила на всяка стая. По този начин къщата винаги ще бъде мястото, на което искате да се върнете.

Друг вариант, бързо да решите проблема с декорацията на Вашето жилище или офис, са т.нар. сребърни картини и сребърни икони. В случай, че търсите подарък за мъж, разгледайте дърворезбите ни. Ако пък сте от хората, които държат декорацията им да бъде изработена лично от самите тях, предлагаме Ви да разгледате нашите картини по номера и гоблени за шиене.