Икони Дърворезба

Тема на иконата

Икони Дърворезба

Иконите от дърворезба - уникални подаръци

При нас ще намерите страхотна колекция от икони от дърворезба с изображения на светци и библейски сцени. Тези икони са изключително красиви и изящни, а също така носят и голямо духовно значение. Те са чудесен подарък за всякакъв повод, като рожден ден, имен ден, Коледа, Великден, сватба, кръщене и други. С тях можете да покажете вашата вяра, почит и любов към човека, който обичате.

Как се създават иконите от дърворезба?

Иконите от дърворезба се появяват като резултат от вековната и традиционна българска занаятчийска дърворезба. Дърворезбарите подбират качествени видове дърво, като орех, липа, дъб, бук и др., които са устойчиви, здрави и подходящи за обработка. Първо се изрязва желаната форма на иконата (понякога се използва парчето дърво така както е - без да се променя), след това с използването на машини се формира релеф и дълбочина. На последния етап иконата може да се полира, покрива с грунд и боядисва с акрилни или темперни бои. Някои икони се украсяват със злато или се декорират с камъни, мъниста, метални елементи и други. Всеки етап от създаването на иконата дърворезба изисква много време, търпение и умение.

Защо да подарите икони от дърворезба на вашите близки?

Иконите от дърворезба не са просто красиви и впечатляващи, но и имат голямо символично и духовно значение. Те изобразяват светите образи на Бога, Богородицата, ангелите и светците, които са застъпници и покровители на хората. Иконите са източник на милост, благословия, защита и изцеление за тези, които ги почитат и молят. Като подарък, иконите от дърворезба изразяват вашата грижа, уважение и обич към получателя. Те са подходящи за хора с различни възрасти, пол и интереси, тъй като имат универсално и вечно послание. Иконите от дърворезба са подарък, който ще остане за дълго в сърцето и дома на вашия близък.

Как да поръчате икони дърворезба в IvDecor?

Ако сте решили да подарите икони от дърворезба на някого, можете да го направите лесно и бързо в IvDecor. Тук ще намерите голям избор от дървени икони с различни размери, цени и стилове. Можете да разгледате иконите и да изберете тази, която ви харесва най-много или която е подходяща за повода и личността на получателя. IvDecor предлага и възможност за връщане или замяна в рамките на 14 дни. Ако имате въпроси или нужда от помощ, можете да се свържете с екипа ни по телефон, вайбър или имейл. Те ще ви отговорят любезно, бързо и професионално.

Не се колебайте да поръчате икони от дърворезба от IvDecor и да зарадвате вашите близки с този невероятен подарък. Иконите са израз на вяра, красота и майсторство, които ще внесат топлина и хармония във вашия дом.