картини по номера - филтър

Изберете какво да съдържа комплекта за рисуване по номера:

Налични за поръчка

Рисуване по номера

Рисуването по номера не е ново хоби, но последните години отново е актуално благодарение на новите модели картини по номера. Невероятни картини от велики художници, лесно могат да оживеят под Вашите ръце, благодарение на този факт. Хубавото на това ново хоби e, че възрастта и опита Ви като художник вече не оказват влияние на картините, които създавате и това Ви позволява да изпитате пълно удовлетворение от рисуването и да се забавлявате максимално във времето Ви за отдих.

Разбира се, че ако сте напълно начинаещ ще имате въпроси, и именно затова ние от IvDecor подготвихме следващата секция. 

Важните неща, които трябва да знаете, преди да започнете да рисувате картина по номера:

Предварителна подготовка

Работното ви място е необходимо да е силно осветено и достатъчно широко за да можете да имате свобода на движенията. Няма как да рисувате, свити в тъмния ъгъл в килера! За да го запазите чисто и приветливо, можете да го покриете с ненужна хартия (вестници) или плат/найлон.

Прочетете и : Рисуване на картини по номера - съвети и хитрости (2023)

Застраховайте се

Някои производители като нас, прилагат в комплекта за рисуване и схема на хартия, която да Ви помага ако сгрешите и да се ориентирате кой цвят къде е трябвало да бъде, но други не го правят. Това разбира се не е проблем в днешните „дигитални“ времена, в които всеки има телефон с камера в джоба си и може да снима картината преди да започне да я рисува. Така освен че ще имате непокътнато копие на схемата с цветовете, то ще може и да се увеличи достатъчно за да видите ясно цифрите на малките участъци за оцветяване.  

Ако все пак сгрешите !

Ами в общи линии няма да настъпи края на света :). Това е оцветяване по номера и основната му цел е да се забавлявате – не е изпит по висша математика. Разбира се че на всеки се случва да направи грешка,  и най-логичното решение е да го поправите след като изсъхне с правилния цвят. Това обаче не винаги е правилния начин (зависи много от това колко различни са двата цвята). Има работещо решение, което е валидно независимо от това колко са различни цветовете и то е да първо да поправите с бял цвят, а след това да нанесете верния. Това ще Ви осигури коректната „плътност“ на цветовете

Как да се грижим за боите си ?

Картините за рисуване по номера са окомплектовани с акрилни бои, а те засъхват много бързо ако контейнерите им останат отворени за дълго време – погрижете се това да не се случва. Ако все пак сте ги забравили отворени, опитайте да разредите боята с мъничко вода и разбъркайте активно,  докато се изравни гъстотата. Имайте предвид, че това не е рисуване по номера за деца и децата не бива да бъдат оставяни без надзор.

Как се рисува картина по номера (правилно) ?

Има много източници, които ще Ви посъветват как да нарисувате най-красивите картини по номера и почти всеки от тях твърди, че неговия начин е най-правилния. Едните казват да се работи от горе на долу и от ляво на дясно (за десничарите). Други казват, че първо се оцветяват най-едрите и тъмни области и после по-дребните и светли. Идеята на всички е да се пазят от зацапване оцветените вече области за да се получат възможно най-чисти цветове. Общото „правило“ е че се започва с един цвят и се работи с този цвят докато се завърши по цялото платно. Разбира се, на практика това рядко се получава, но в крайна сметка това са само съвети и насоки. Всеки от Вас в процеса на работа ще открие свой собствен начин. 

Как се сменят цветовете ?

Когато приключите с даден цвят и се насочите към друг, трябва да се постараете да изчистите четките възможно най-добре. В противен случай ще засъхне боя по тях и съвсем скоро те ще станат неизползваеми. Метода за почистване, който дава най-добър резултат е да се изтрие четката в салфетка, парче плат или парче домакинска гъба. Който и материал да изберете, можете да го поставите в някаква малка и плитка кутия с малко вода в нея (например стара сапунерка) за да бъде материала винаги мокър, и да премахнете остатъците от боята от четката бързо и ефективно.

Картините по номера, които ние от IvDecor предлагаме включват:

  • прономеровано платно за рисуване с контурите, което е и предварително грундирано за по-добър ефект от нанасянето на боите.
  • комплект четки за рисуване (3 броя) с различна дебелина.
  • комплект акрилни бои (обикновено 24 цвята), които се нанасят без смесване - цветовете са подбрани конкректно за Вашата картина
  • по избор* - картината по номера може да бъде с разглобена, дървена, клинова подрамка от най-високо качество или сглобена подрамка с опъната върху нея канава. Има и трети вариант - без подрамка

*В описанието на всеки конкретен к-кт за оцветяване по номера можете да видите кои варианти са валидни за нея.

Картини по номера - размери

Основния размер който предлагаме за картините по номера е 40х50 см. За да задоволим още повече вкусове, добавихме и тези размери:

  1. 40х40 см.
  2. 30х30 см.
  3. 25х25 см.
  4. 18х24 см.
  5. 30х40 см.
  6. 25х35 см.  

*В описанието на всяка конкретна картина можете да видите кой вариант е валиден за нея.

Картините по номера са не просто хоби, а вълшебство, достъпно за всеки. Те са идеалният начин да внесете изкуство в ежедневието си, независимо дали сте начинаещ или напреднал художник. С тези комплекти, вие ставате част от творческия процес, като всяка картина, завършена от вас, носи частица от вашата индивидуалност. Комплектите за рисуване по номера предоставят възможност за експериментиране с различни техники и стилове, които могат да обогатят вашите умения и да ви предложат нови перспективи към изкуството.

Рисуването по номера е много повече от просто рисуване. То е начин за самоизразяване, релаксация и споделяне на красотата на изкуството.

В случай, че имате нужда бързо да намерите подарък, разгледайте категорията с картини за стена, както и всички сребърни иконипана за стена и сребърни картини. Особено подходящ подарък за мъж могат да бъдат и всички картини и икони дърворезба

Ако пък все пак сте от хората, които държат декорацията им да бъде изработена лично от самите тях, предлагаме Ви да разгледате и нашите комплекти гоблени за шиене.