Рисуване по номера

В тази категория има 868 продукта.

Показани са 1-24 от общо 868 артикул(а)

Рисуването по номера не е ново хоби, но последните години отново е актуално благодарение на новите модели картини по номера. Невероятни картини от велики художници, лесно могат да оживеят под Вашите ръце, благодарение на този факт.Хубавото на това ново хоби e, è възрастта и опита Ви като художник вече не оказват влияние на картините, които създавате и това Ви позволява да изпитате пълно удовлетворение от рисуването и да се забавлявате максимално във времето Ви за отдих.

Разбира се, че ако сте напълно начинаещ в рисуването по номера ще имате въпроси, и именно затова ние от IvDecor подготвихме следващата секция. 

Важните неща, които трябва да знаете, преди да започнете да рисувате картина по номера:

Предварителна подготовка

Работното ви място е необходимо да е силно осветено и достатъчно широко за да можете да имате свобода на движенията. Няма как да рисувате, свити в тъмния ъгъл в килера! За да го запазите чисто и приветливо, можете да го покриете с ненужна хартия (вестници) или плат/найлон.

Застраховайте се

Някои производители прилагат в комплекта за рисуване и схема на хартия, която да Ви помага ако сгрешите и да се ориентирате кой цвят къде е трябвало да бъде, но други не го правят. Това разбира се не е проблем в днешните „дигитални“ времена, в които всеки има телефон с камера в джоба си и може да снима картината преди да започне да я рисува. Така освен че ще имате непокътнато копие на схемата с цветовете, то ще може и да се увеличи достатъчно за да видите ясно цифрите на малките участъци за оцветяване.  

Ако все пак сгрешите !

Ами в общи линии няма да настъпи края на света :). Това е рисуване и основната му цел е да се забавлявате – не е изпит по висша математика. Разбира се че на всеки се случва да направи грешка,  и най-логичното решение е да го поправите след като изсъхне с правилния цвят. Това обаче не винаги е правилния начин (зависи много от това колко различни са двата цвята). Има работещо решение, което е валидно независимо от това колко са различни цветовете и то е да първо да поправите с бял цвят, а след това да нанесете верния. Това ще Ви осигури коректната „плътност“ на цветовете

Как да се грижим за боите си ?

Картините по номера са окомплектовани с акрилни бои, а те засъхват много бързо ако контейнерите им останат отворени за дълго време – погрижете се това да не се случва. Ако все пак сте ги забравили отворени, опитайте да разредите боята с мъничко вода и разбъркайте активно,  докато се изравни гъстотата.

Как се рисува картина по номера (правилно) ?

Има много източници и почти всеки от тях твърди, че неговия начин е най-правилния. Едните казват да се работи от горе на долу и от ляво на дясно (за десничарите). Други казват, че първо се оцветяват най-едрите и тъмни области и после по-дребните и светли. Идеята на всички е да се пазят от зацапване оцветените вече области за да се получат възможно най-чисти цветове. Общото „правило“ е че се започва с един цвят и се работи с този цвят докато се завърши по цялото платно. Разбира се, на практика това рядко се получава, но в крайна сметка това са само съвети и насоки. Всеки от Вас в процеса на работа ще открие свой собствен начин. 

Как се сменят цветовете ?

Когато приключите с даден цвят и се насочите към друг, трябва да се постараете да изчистите четките възможно най-добре. В противен случай ще засъхне боя по тях и съвсем скоро те ще станат неизползваеми. Метода за почистване, който дава най-добър резултат е да се изтрие четката в салфетка, парче плат или парче домакинска гъба. Който и материал да изберете, можете да го поставите в някаква малка и плитка кутия с малко вода в нея (например стара сапунерка) за да бъде материала винаги мокър, и да премахнете остатъците от боята от четката бързо и ефективно.

Картините по номера, които ние от IvDecor предлагаме включват:

  • пронумеровано платно за рисуване с контурите, което е и предварително грундирано за по-добър ефект от нанасянето на боите.
  • комплект четки за рисуване (3 броя) с различна дебелина.
  • комплект акрилни бои (обикновено 24 цвята), които се нанасят без смесване - цветовете са подбрани конкректно за Вашата картина
  • по избор* - картината по номера може да бъде с разглобена, дървена, клинова подрамка от най-високо качество или сглобена подрамка с опъната върху нея канава. Има и трети вариант - без подрамка

*В описанието на всяка конкретна картина можете да видите кои варианти са валидни за нея.

Размери на картините

Основния размер който предлагаме за картините по номера е 40х50 см. За да задоволим още повече вкусове, добавихме и тези размери:

  1. 40х40 см.
  2. 30х30 см.
  3. 25х25 см.
  4. 18х24 см.
  5. 30х40 см.
  6. 25х35 см.  

*В описанието на всяка конкретна картина можете да видите кои вариант е валиден за нея.

В случай, че имате нужда бързо да намерите подарък, разгледайте категорията с картини за стена, както и всички пана за стена и сребърни картини 

Ако пък все пак сте от хората, които държат декорацията им да бъде изработена лично от самите тях, предлагаме Ви да разгледате и нашите комплекти гоблени за шиене.