Икони върху дърво или МДФ (125 продукти)

Размер на иконата

Тема на иконата

Икони върху дърво или MDF

В тази категория има 125 продукта.

Показани са 1-24 от общо 125 артикул(а)

Иконите са несъмнено един от най-важните символи в историята на изкуствата и религиозната култура. Те носят в себе си дълбоки духовни и символични стойности и често се свързват със светли личности и събития в религиозната история. Днес, иконите  се превръщат в стилни и изискани подаръци, които изпъкват с индивидуалност и уникалност

Иконите са израз на вярата и духовната връзка между човека и света на светиите. Те са символи на преданост и молитва, които обогатяват духовния живот на вярващите. В днешно време, иконите също са станали израз на изкуство и стил. Изработени от дърво или МДФ и декорирани с внимание към всеки детайл, тези икони съчетават традиция и модерен дизайн, правейки ги подходящи за различни интериори и за подарък на различни поводи.

Изработката на иконите започва с избора на най-висококачествени материали. МДФ-а, използван за основа, предоставя стабилност и устойчивост на иконата. Дигиталният печат на изображението осигурява висока резолюция и ярки цветове. След това се извършва ръчното нанасяне на злато, сребро и мед, което добавя блясък и изисканост на иконата. Фернизният лак предпазва иконата и запазва цветовете и блясъка й. Но това не е всичко - естествените смоли, използвани в процеса на изработка, придават текстура и допълнителна дълбочина на иконата. Металната халка позволява лесно закачване на иконата на стена или на друго подходящо място в дома.

Икони са идеални за подарък, който да бъде силно символичен и личен. Те съчетават красота, изкуство и духовност, което ги прави подходящи за различни поводи и лица. 

Какви икони са подходящи за дома?

Изборът на икони за дома зависи от индивидуалните предпочитания и стилове на собствениците. Иконите са подходящи за всяко помещение в дома и могат да допринесат за създаването на хармонична и вдъхновяваща атмосфера. В спалнята, например, можете да поставите икона, която представлява покровител на съня и уюта. Иконите на ангели или светии, свързани с мир и благополучие, също са подходящи за спалнята. В хола, иконите могат да бъдат централен акцент и да добавят красота и духовност към пространството. Тук може да изберете икона на светец, който ви е особено близък.

Иконите с християнски сюжети се препоръчват за хола или други общи зони в дома. Те често разказват за велики библейски истории и събития, които са вдъхновяващи и за мнозина имат специално значение. Например, иконата на Свети Георги, побеждаващ змея, е символ на победата над злото и е много популярна сред вярващите.

Като алтернатива, предлагаме да разгледате и т.нар. сребърни картини , а за подарък за близък човек погледнете колекцията ни от сребърни икони или дърворезби.

Ако сте от хората, които държат декорацията им да бъде изработена лично от самите тях, предлагаме Ви да разгледате нашите картини за рисуване по номера и гоблени за шиене.