Филтрирай продуктите

Тема

Налични

Размер

Сребърни икони

Икони за Подарък: Уникалност и Традиция съчетани в Сребърните Икони

Производството на Сребърни Икони започва в ранните години на православието, когато ръчно рисуваните икони започват да се покриват със сребърен или меден материал, придаващ уникална енергия на иконите. Тази практика, зародена не толкова за декорация, колкото за израз на духовен дар, ни дава възможност днес да предложим на нашите клиенти широка гама от сребърни икони от Италия и Гърция на много и различни светци и с различни дизайни.

С напредъка на производствените технологии, вече сме в състояние да съчетаем благородните метали с други материали, които служат за основа.  Сребърния биламинат е съвременен метод, използван за наслагване на лист от сребро с проба 925 (92,5% сребро) върху основа от неблагороден метал (често алуминий), стъкло или дори дърво, посредством специални смоли. Друг метод за производство е с PVD покритие - твърд материал (сребро, злато) се изпарява във вакуумна среда и се отлага върху основата като покритие от чист материал или сплав. Среброто проба 925, наричано още и Стерлингово сребро е по-твърдо , което позволява да се произвеждат висококачествени и издръжливи на надраскване изделия като сребърни картини, сребърни икони, сребърни рамки и други. 

Сребърни Икони за Всякакви Поводи

Подаряването на сребърна икона е знак на уважение и близост. Тя е подходяща за хора с които сте близки, имате намерение да станете такива или да се сродите. Тези икони са подходящи също, както за официални събития и гости, така и за кръщене, имен ден, сватба, рожден деносвещаване на нова къща, офис или друг имот. Такъв подарък е особено ценен за религиозни хора, като символ на дълбока вяра и духовност.

При нас ще намерите и много богата колекция от малки икони за подарък, подходящи за хора, които пътуват и искат да имат икона със себе си, за колата или просто да зарадвате някого.

Разнообразие от Икони на Различни Светци

Ето и част от предложенията, подходящи за всеки вкус и повод, които ще откриете в нашия онлайн магазин за сребърни икони :

Иконите за подарък са не просто украшение, но и носители на духовно послание и историческа стойност. Открийте перфектната сребърна икона за вашия специален повод в нашия магазин. 

Предлагаме бърза (обикновено на следващия работен ден ) доставка до София, Пловдив, Варна или което и да е друго населено място в страната.

Като алтернатива за украсата на Вашето жилище, предлагаме да разгледате и колекцията ни от икони дърворезба и картини за стена.

За хората, които държат декорацията им да бъде изработена лично от самите тях, предлагаме нашите картини за рисуване по номера и гоблени за шиене.